Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен ориз на тиган с моркови и гъби

Постен ориз на тиган с моркови и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постен ориз на тиган с моркови и гъби
Снимка: Juliya
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Не чакайте постите, за да опитате този ароматен постен ориз на тиган с моркови и гъби"

Необходими Продукти

  • ориз - 220 г
  • морков - 1 бр. голям
  • печурки - 300 г
  • лук - 1 глава малка
  • бульон - 600 мл гъбен
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в бульона до готовност за около 25 - 30 мин. Оставете да изстине.

Почистете моркова, лука и гъбите. Лука и гъбите настържете, а гъбите нарежете на тънки парчета.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете до омекване лука и морковите или за около 3 мин. Добавете гъбите и разбъркайте, за да се смесят добре зеленчуците.

Пържете около 20 мин, като периодично разбърквате. Добавете охладения ориз и разбъркайте. Гответе, като разбърквате постния ориз около 10 мин, и отстранете от котлона.

Можете да добавите сол, но ако използвате кубче гъбен бульон, солта ще е достатъчно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: