Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Гъби с моркови на тиган

Гъби с моркови на тиган

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Гъби с моркови на тиган
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
15/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 400 гр.
  • лук - 1/2 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мед - 1/2 с.л.
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се белят и нарязват по дължина на пръчици. Гъбите се режат на средно големи парчета, лукът се рендосва само за аромат.

Сипва се мазнината в тиган на котлон и се слагат първо морковите за 2 минути, след което се добавят и гъбите.

Като се промени цветът им, добавяме соевия сос, меда, водата и черния пипер. Зеленчуците се разбъркват, докато течността се изпари.

При необходимост може да добавите сол накрая, но първо опитайте, защото соевият сос осолява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Това леко се доближава до китайската кухня
02.08.2016 17:35