Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Спаначено руло без брашно

Спаначено руло без брашно

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Спаначено руло без брашно1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за блата
  • спанак - 600 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
  • за пълнежа
  • извара - 200 г
  • сирене - 100 г
  • печени чушки - 4 - 5 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • орехи - 40 - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като измиете спанака, го нарежете на ленти и го задушете в тиган с малко вода за 10 мин, докато омекне.

Махнете го от котлона и оставете да изстине, за да не се сготвят яйцата след като ги добавите.

В отделна купа пасирайте изстиналите листа от спанак с яйцата, солта и зехтина.

Получената смес разпределете в тава върху хартия за печене.

Печете за 20 минути на 200 градуса.

Докато се пече, смелете орехите на ситно в чопър.

Нарежете чушките и заедно с останалите съставки смелете с пасатор, трябва да се получи кремообразна смес.

След като извадите блата, докато е топъл, го намажете и завийте на руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: