Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Спаначено руло с пресен спанак

Спаначено руло с пресен спанак

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Спаначено руло с пресен спанак
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"За почитателите на зеленчуковите ястия предлагаме едно спаначено руло, което със сигурност ще започнете да готвите всяка седмица"

Необходими Продукти

  • спанак - 150 г почистен
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 10 с.л. с връх
  • сода - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • За плънката
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • майонеза - 4 с.л.
  • шунка - 7 - 8 слайса
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака сотираме в тиган с малко мазнина. В купа си смесваме яйцата, киселото мляко, спанака, содата, нарязания на ситно копър, пресования чесън и сухите подправки.

Трябва да се получи каша, ако е необходимо добавяме още брашно. В тава си слагаме намазнена хартия за печене и разстиламе сместа.

Печем до готовност. Оставяме да се охлади и намазваме соленото руло с плънката от крема сирене, майнеза, черен пипер.

Слагаме и слайсовете шунка. Навиваме на руло и оставяме в хладилника да стегне.

Спаначеното руло с пресен спанак е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
останах приятно изненадан от рецептата. Получи се превъзходно руло, ще опитам и с други зелении, освен спанак
25.04.2023 21:09
Анонимен
Анонимен
Много вкусно спанчено руло, за плънка аз слагам прошуто и става перфектно.
28.03.2023 14:20
1
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Здравей. Относно първото изречение в рецептата ти- че спанака се "бланшира" в тиган с мазнина, може би си имала предвид, сотира, защото бланширането става във вряща вода. Иначе рецептата е хубава и рулото изглежда супер. Поздрави :)
23.11.2021 23:03
Анонимен
Анонимен
Супер е!
13.11.2021 17:44