Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Спаначено руло с катък с печени чушки

Спаначено руло с катък с печени чушки

Спаначено руло с катък с печени чушки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Поводи има колкото искате, изберете един и поднесете това разкошно руло със свеж вкус"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кг
  • краве сирене - 150 г
  • печени чушки - 3 - 4 бр. (червени)
  • орехи - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • За блата
  • спанак - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мазнина - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете киселото мляко да се изцеди от водата. Обелете чушките и ги подсушете. Когато млякото се е изцедило хубаво, го прехвърлете в купа.

Нарежете чушките и чесъна на много ситно. Добавете ги към млякото заедно с натрошеното сирене и малко нарязан копър. Прибавете и начупените орехи. Объркайте всичко и приберете в хладилник.

Отделете белтъци от жълтъци. Почистете, измийте спанака и го задушете до омекване. Изцедете го хубаво от водата и оставете да се охлади. Към него прибавете жълтъците, брашното и солта. Пасирайте сместа.

Белтъците разбийте на твърд сняг. На няколко пъти ги сложете в спаначената смес, като разбърквате с шпатула. Застелете тавата от фурната с готварска хартия и я намазнете. Изсипете сместа и я разнесете равномерно. Печете в загрята фурна на 200°C около 10 минути.

Извадете и обърнете върху друг лист готварска хартия. Внимателно отстранете горния лист и оставете блата да изстине. Върху изстиналия блат нанесете плънката. С помощта на хартията навийте спаначеното руло и приберете в хладилник за 1 час.

Поднесете спаначеното руло с катък нарязано на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: