Сладки Белоснежки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Сладки Белоснежки
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
12
"Оставете една чиния сладки Белоснежки на масата и вижте за колко време ще изчезнат"

Необходими Продукти

  • царевично нишесте - 340 г фино царевично брашно
  • кондензирано мляко - 160 г
  • свинска мас - 50 г разтопена (или масло)
  • захар - 30 г
  • белтъци - 2 бр.
  • ванилова захар - 8 г
  • бакпулвер - 5 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта, солта и ваниловата захар. Трябва да станат на мехури, не на сняг.

Налейте при тях разтопената мас и кондензираното мляко и отново разбийте за кратко до получаване на хомогенност.

Добавяйте на части нишестето със бакпулвера, а когато сместа стане гъста, доомесете на ръка бисквитеното тесто. Ако ви се стори рядко, си добавете още нишесте.

Откъсвайте топчета около 20 грама всяко и подреждайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене или предварително намаслена. Дозата е за две тави от стандартните, които има във всяка фурна. Съветът ми е да оформите всички топчета наведнъж, а не да чакате да се изпече едната тава и после да направите топчетата за втората. Това е, защото тестото ще изсъхне по повърхността и става ронливо и по-трудно за оформяне.

Пъхнете в загрята на 160 градуса фурна за 10-15 минути. Не чакайте сладките да порозовяват, а трябва да си останат белички с едва забележим нежен загар.

Съхранявайте тези нежни бели сладки в добре затворен съд до една седмица.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: