Анасонови сладки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Анасонови сладки
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Мнозина смятат, че ароматът на анасон е твърде специфичен и с него не бива да се подправят сладки, нооооо - грешат. И тези анасонови сладки ще им го докажат"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г размекнато
  • захар - 125 г
  • ванилия - 2 бр.
  • жълтъци - 5 бр.
  • анасон - 1 с.л. на прах + 2 щипки за овалване
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за овалване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме размекнатото масло, захарта, ванилиите, анасона и солта и разбиваме с миксер. Постепенно прибавяме жълтъците, като след всеки разбиваме добре, за да се поеме.

Последно добавяме брашното и замесваме меко тесто, което оставяме в хладилника покрито за 1 час, за да стегне.

Вадим тестото и от него късаме малки парченца, които оформяме на топки с големината на необелен лешник. Подреждаме топчетата в тава застлана с хартия за печене и ги поръсваме със сусам, като леко го притискаме, за да се задържи върху сладката. Поставяме ги в хладилника за още 30 минути.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 10 минути, докато станат златисти.

Вадим ги, охлаждаме ги за кратко и ги овалваме в пудра захар, в която сме разбъркали 2 щипки анасон на прах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: