Двуцветни тиквени сладки с мармалад

04/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Вземете си една сладка, за да ни кажете кой цвят повече харесвате, най-много до две сладки да сте решили "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • тиква - 1 в.ч. пюре
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • мед - 3 с.л.
  • ванилия
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • портокалова кора - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • сладкарска боя - 3 капки червена, течна
  • шипков мармалад - 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавя се пюре от тиква /сварена и отцедена/, олио, мед, канела, ванилия, настъргана кора от портокал и накрая добавяме брашното с бакпулвера.

Тестото се разделя на две части, като в първата се добавя капки червена боя и замесваме, докато тестото се оцвети.

Тестото се разточва и с форма за сладки се изрязват малки кръгчета.

Нареждат се върху хартия за печене на разстояние. Печем в загрята фурна 175°C около 8-10 минути, докато леко променят цвета си.

Изваждат се и слепваме едно бяло и едно червено кръгче.

Там, където се слепват, тиквените сладки се поръсва с кокосови стърготини.

Сервираме слепените сладки с кафе или чай.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар