Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавя се пюре от тиква /сварена и отцедена/, олио, мед, канела, ванилия, настъргана кора от портокал и накрая добавяме брашното с бакпулвера.
Тестото се разделя на две части, като в първата се добавя капки червена боя и замесваме, докато тестото се оцвети.
Тестото се разточва и с форма за сладки се изрязват малки кръгчета.
Нареждат се върху хартия за печене на разстояние. Печем в загрята фурна 175°C около 8-10 минути, докато леко променят цвета си.
Изваждат се и слепваме едно бяло и едно червено кръгче.
Там, където се слепват, тиквените сладки се поръсва с кокосови стърготини.
Сервираме слепените сладки с кафе или чай.