Начин на приготвяне
Изглеждат толкова различни и интересни, а всъщност са много лесни за приготвяне!
Първо замесваме ваниловото тесто, като първо разбъркваме яйцето, към него захарта, след това содата и ванилията, и накрая брашното.
Тестото е хубаво да е меко и същевременно да не лепне, за да можем лесно да го оформяме. В отделна купа повтаряме същото, само че с какаовото тесто.
И щом вече имаме две различни на цвят теста, остава само да развихрим въображението и да нашарим малки сладки! Например оформяме малки топченца (големи около 1 см) – светли и кафяви, прилепяме ги в кръгче – 3 или 4, като ги редуваме по цветове и след това ги овалваме с ръка, за да се закръгли сладката.
Друг вариант е да се направи един тънък какаов фитил и един ванилов, и да се завият на малки спиралки. Както и може – светло топче да се обгърне с кафяво тесто, и обратното. И така след печенето ще се получат сладки с разноцветен пълнеж.
Има много различни варианти! Особено забавно е за децата да си измислят и сътворят тези лесни шарени великденски сладки (и естествено после бързо да ги изядат).
Пекат се на 180 градуса за около 15-20 минути (зависи от големината им). Ако фурната е мощна съблюдаваме да не се запекат прекалено от долната страна.
Лесно, вкусно и забавно!
За Великден препоръчваме още да опитате нашите великденски курабии или да си приготвите класическия великденски козунак.