Начин на приготвяне
Към амонячната сода се прибавя лимоновият сок.
Содата бикарбонат се смесва с киселото мляко и се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна.
Свинската мас се разтопява и охлажда.
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се поставят гореспоменатите продукти, плюс настърганата кора на лимона и ванилията.
Замесва се меко тесто. Оставя се да почине 20-25 минути.
От тестото се късат малки парчета, които се оформят на пръчици.
Овалват се в кристална захар и ретро курабиите се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
Захаринките се пекат в предварително затоплена фурна на 180 градуса до леко зачервяване.
Да ви е сладко с тези уникални захаринки от едно време!