Лесен меден кекс

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610323127
Лесен меден кекс3 / 3
04/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
24
"Лесен като детска игра, трудното идва после - когато осъзнаете, че не бива да изяждате целия кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • мед - 2 с.л. течен
  • канела - 1/2 к.л.
  • какао - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура!

Разбийте яйцето със захарта. Добавете киселото мляко и содата и разбъркайте леко, за да се погаси содата. След това добавете олиото, канелата, меда, какаото и брашното (пресято) и разбийте добре.

Намажете кексовата тавичка с олио, поръсете я с брашно и изсипете сместа в нея.

Печете на умерена фурна - 170-180°C, за около 40 минути или до готовност.

Преди да го изкарате, проверете дали е добре опечен с клечка.

След като изкарате кекса и го обърнете, по желание отгоре можете да поръсите с пудра захар.

Ако ви се струва, че сместа е малко - не се притеснявайте. Този меден кекс ще се увеличи във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: