Какаов блат за торта

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Какаов блат за торта
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Майсторите правят торта от А до Я, като първо се учат как да приготвят какаов блат - ето ви и нашата изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. размер L
  • брашно - 100 г + още за поръсване на съда
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г + 1 с.л., за намазване
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 25 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме тава за печене с диаметър 24 см, която подмазваме с масло и поръсваме с брашно.

Ако използвате форма за торта с ринг, постелете я с хартия за печене.

В две купи разделяме жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците 5 минути на средна степен, след което добавяме 1/2 от захарта.

По същият начин процедираме и с белтъците - разбиваме ги на сняг.

Смесваме яйчните съставки внимателно с шпатула, за да запазим обема им.

Постепенно добавяме разтопеното на водна баня и охладено масло.

Брашното пресяваме в купа заедно с бакпулвера и какаото. Прибавяме и ванилиите.

Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме ги добре.

Готовата смес изсипваме в съда за печене и го поставяме в предварително загрята фурна.

Печем блата за торта на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nikola Gatev
Nikola Gatev
Трябва ли да се сиропира
24.01.2019 20:32
1