Начин на приготвяне
Стопява се на огън кравето масло, прибавя се захарта, прясното мляко и какаото. От тази смес се отделя една чаена чаша след снемане от огъня.
В още топлата смес един по един се прибавят жълтъците, като непрекъснато се разбива, след тях се добавят брашното и бакпулверът.
Белтъците се разбиват на сняг с част от захарта и се добавят към сместа, като отново се разбърква постоянно. Получената смес се изсипва в намазана с олио и набрашнена форма. Пече се в умерена фурна.
Изпеченият блат, още горещ, се разрязва с остър нож, така че да се получат три части.
Първата част, вече изстинала, се намазва с едната половина от желето и върху него се разстила твърдо разбитата сметана.
Поставя се втората част от блата върху първата. Покрива се с горепосочения пласт.
Най-накрая покриваме с третата част от блата, която заливаме с отделената в началото смес.
Оставяме какаовия сладкиш да се охлади в хладилник няколко часа.
Кафявият сладкиш със сладко и сметана е готов.