Начин на приготвяне
Изваждаме всички продукти да се отпуснат на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта и на тънки струи прибавяме мазнината и млякото, в което преди това е била поставена содата.
Разбъркваме и малко по малко включваме двата вида брашно. Миксираме до получаването на гладка смес, която изсипваме в набрашнена форма. Печем в загрята фурна до готовност. Малко преди да го извадим от фурната, приготвяме поливката.
За целта загряваме млякото и маслото на бавен огън и добавяме шоколада, който предварително сме начупи на блокчета. Бъркаме до получаването на шоколадов крем.
С него заливаме кекса, докато всичко е още топличко. Можете да сложите и сезонни плодове за украса.
Оставяме сладкиша да изстине и го прибираме в хладилника. След 3-4 часа режем на парчета и сервираме.
Коментари