Пица с готово тесто, шунка и кашкавал

05/12/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89024626904
"Не е важно дали тестото е готово или сте го замесили сами - важното е каква плънка ще сложите, а тази е сочна и много вкусна "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 495
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразеното готово тесто за пици се оставя в хладилника, докато се размрази.

Беконът и шунката се нарязват на кубчета, маслините се обезкостяват и нарязват на кръгчета, чери доматите се режат на половинки или кръгчета според размера им. Кашкавалът се настъргва на едро ренде.

Тавата, в която ще се пече пицата, се намазва със зехтин или олио и се поръсва с брашно.

С намаслени ръце се оформя от размразеното тесто пицата и се прехвърля в тавичката.

Доматеното пюре, две лъжици зехтин, ригана, босилека и щипка сол се разбъркват и със сместа се намазва пицата, като се оставят само ръбчетата непокрити.

Отгоре се разпределят равномерно бекон, шунка, маслини, чери домати, поръсва се със сол на вкус, щипка риган и босилек и най-отгоре се разпределя кашкавалът.

Пицата се поръсва с тънка струйка зехтин и се пече в предварително загрята на максимална степен фурна с включен вентилатор.

Изпича се до готовност. Времето за печене зависи от мощността на фурната, но обикновено е от 12 до 20 минути.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар