Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците.
Сложете ликьора в кафето.
В купа сложете двата белтъка заедно със солта и половината захар и ги разбийте с миксер до пухкави меки връхчета.
В друга купа разбийте двата жълтъка с останалата захар до пухкав крем.
Добавете маскарпонето и крема сиренето. Разбивайте с миксера до гладък крем без бучки. Смеете двата вида крем с помощта на силиконова шпатула, като внимавате и запазите пухкавината на крема.
В ринг за торта с падащо дъно наредете един ред бишкоти, напоени в кафето с ликьора. Сложете половината крем, а отгоре наредете още един ред бишкоти, напоени с кафе.
Изсипете останалия крем, загладете равно горната част и оставете в хладилника за една нощ.
Извадете Тирамисуто от ринга и поръсете с какао на прах.