Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на тиган»Мариновано свинско с ориз и зеленчуци

Мариновано свинско с ориз и зеленчуци

Мариновано свинско с ориз и зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Мариновате, готвите и хапвате с апетит - доволни ще останете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • замразени зеленчуци - 1/2 пакет (Микс)
  • черен пипер - щипка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • захар - щипка
  • олио - 6 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки или тънки жулиени. Овкусете със соевия сос и захарта, хубаво ги омесете и поставете в хладилник за мариноване.

След няколко часа пригответе дълбок тиган тип уок, сипете олиото и след като загрее, сложете месото.

На няколко пъти движете тигана, за да се разбъркват късчетата месо, след като се запържат, сипете ориза със зеленчуци.

От замразените зеленчуци има вода, затова сипете не повече от 2 ч.ч вода за сваряване на ориза.

Разбърквайте на моменти, за да не залепне ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: