Начин на приготвяне
Почистваме зеления лук и го режем на дребно. Чушката също я почистваме и режем на дребно. Розичките от броколи ги нарязваме на парченца. Магданоза го режем на ситно, трябва ни около 3 с.л. нарязан за вкус, цвят и аромат в ястието.
В тиган слагаме олиото да се сгорещи. Измиваме месото и го нарязваме на хапки. Позапържваме го в олиото. Изваждаме го в чиния за кратко на страни.
В същото олио, ако е необходимо добавяме още малко, слагаме нарязан на дребно зелен лук и задушаваме. Като е готов, добавяме ориза и разбъркваме, докато стане прозрачен.
Добавяме чушката, царевицата, броколите и граха. Разбъркваме и оставяме да се задуши. В гореща вода разтваряме бульонче. Наливаме малко от бульона около ½ ч.ч и разбъркваме.
Готви се на тих огън за кратко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме.
В тава изсипваме всичко и разбъркваме. Наливаме всичкия останал бульон.
Добавяме на места месото. Печем ориза в загрята на 220°C фурна.
Към края слагаме магданоза отгоре.
Оризът със зеленчуци и свинско месо е готов.
Да ви е сладко!