Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Мариновано свинско в гювеч

Мариновано свинско в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Мариновано свинско в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Някои хора си купуват форми за мъфини, но ние предпочитаме да инвестираме в гювеч, в който ще приготвяме най-ароматното свинско"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • горчица - 2 с.л.
  • майонеза - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • къри - 1 ч.л.
  • гъби - 500 г
  • готварска сметана - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете пържолите с чукче. В купа смесете горчицата, майонезата и подправките. С получената смес намажете пържолите и ги сложете в хладилника за няколко часа.

Сипете малко олио в тигана и запържете пържолите за кратко от двете страни. Подредете ги в гювеча.

В същия тиган задушете нарязаните гъби. Когато започнат да си сменят цвета, налейте сметаната и оставете да заври.

Разтворете брашното с водата и го добавете към гъбите. Разбъркайте добре и залейте пържолите. Захлупете гювеча и гответе на 220 градуса за около 30-35 минути.

Маринованото свинско в гювеч е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: