Начин на приготвяне
Смесете 150 мл от млякото със захарта. В останалите 100 мл мляко размийте нишестето, сложете жълтъците и разбъркайте.
Сложете млякото със захарта на котлона. Щом загрее, започнете да прибавяте на тънка струя млякото с жълтъците и нишестето. Не спирайте да бъркате до получаването на гъст крем. Прибавете ванилията и разбъркайте. Махнете от огъня и оставете да се охлади.
От тестото изрежете 12 малки кръга, малко по големи от дъното на формите, които ще използвате. Поставете ги в малки форми за тарталети. Притиснете с пръсти, като издърпвате и малко по стените.
Надупчете с вилица на няколко места по дъното и сложете по една лъжичка от сладкото.
Печете на 200°C в загрята фурна до златисто. Извадете от формите и изчакайте да се охладят.
Щом изстинат, средата със сладкото хлътва навътре.
Напълнете с яйчения крем.
Поръсете кошничките с крем с начупени орехи и поръсете с пудра захар.