Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата заедно със захарта, докато се получи гъст крем. Смесваме брашното с бакпулвера и ванилиите. Добавяме брашното на малки порции и продължаваме да разбиваме с миксера.
Изсипваме пандишпановата смес върху хартия за печене и печем за 10- 12 минути на 180 градуса, проверете с клечка за зъби дали е готов пандишпановият блат.
След като е изпечен пандишпанът, го обръщаме върху мокра кърпа и махаме хартията за печене, а блатът го навиваме на руло и го оставяме да изстине така.
През това време разбиваме крема за торта, като сме добавили 150 мл студено прясно мляко към него, разбиваме за около 3-4 минути и го слагаме в хладилника да стегне, докато блатът изстине.
Ако сладкото ви от сини сливи е много гъсто, го изсипете в касерола и го затоплете на котлона, за да може да се намаже.
След като пандишпановото руло е изстинало, го развиваме и слагаме в единия край сладко от сини сливи с орехи.
След това намазваме цялото сладко руло с шоколадовия крем, който сме разбили. Завиваме внимателно и го слагаме на подходящ поднос.
Накрая поръсваме с пудра захар пандишпановото руло със сладко и крем и сервираме.
Да ви е сладко!