Карамелена клетка

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Карамелена клетка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Като майсторите - вижте как се прави ефектна декорация от карамел"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От тези продукти изкарвам 2 малки карамелени клетки, ако ви трябва по-голяма (например за торта), количеството ще ви стигне за 1 голяма.

Слагам 1 чаша захар и малко вода в подходящ съд на котлона, така ще се карамелизира постепенно, без да прегори.

Вземам метална купа и я намазвам с масло.

Върху нея с помощта на лъжица на тънка нишка „изплитам” клетката, като изливам по малко от карамела.

Когато карамелът изстине, отделям го от купата и използвам тази карамелена декорация, за да аранжирам различни сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: