Начин на приготвяне
В тенджерка изсипваме захарта и водата и поставяме на котлона, бъркаме до получаването на карамел. След което го махаме от огъня и го изсипваме в тава и го оставяме да се втвърди.
За крем карамела: В купа чупим яйцата, добавяме захарта, разбиваме хубаво, след което добавяме млякото и ванилията, разбиваме отново хубаво. Получената смес изсипваме в тавата върху карамела. Печем го на водна баня в слаба фурна.
На блата: В купа чупим яйцата, добавяме захарта, разбиваме хубаво, след което постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера.
Щом крем карамелът е готов, изсипваме готовата смес върху него и печем във фурна за около 30 минути на 180 градуса. Щом стане готов, го оставяме да изстине и след това го обръщаме в голям поднос за торта.
Отгоре го поръсваме с настърган бял шоколад или по желание.