Начин на приготвяне
Брашното се изсипва на плота, прави се кладенче в средата, добавя се яйцето и се омесва твърдо тесто, което се нарязва на няколко парчета и се прекарва през машината за паста от най-голямата до най-тънката степен, като се набрашнява всеки път.
Получените домашни кори за лазаня се оставят да се изсушат.
В тенджера се загрява 500 мл мляко с ванилията. В купичка се разбиват яйцата заедно със захарта, брашното и 100 мл мляко и тази смес се налива на тънка струйка към млякото.
Щом започне леко да се сгъстява, се сваля от котлона.
В тавичка се налива 1 черпак от млечната смес, нареждат се ред кори, отгоре се полива с втори черпак, отново се нареждат ред кори, поставят се черешите и отново млечна смес.
Накрая сладката лазаня се завършва с ред кори и млечна смес.
Карамелената лазаня се слага в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до готовност на корите.
Нестандартният сладкиш се изважда, оставя се да изстине напълно и се поръсва с пудра захар.