Пухкави картофени кюфтенца

ЗорицаЗорицаГуру94826029655
05/12/2018
"Тези картофени кюфтенца толкова неустоимо пухкави ли трябва да бъдат или специално заради нас са станали такива "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 973
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и без да се белят, предварително, се сваряват в подсолена вода до готовност.

Отцеждат се и щом поизстинат, се обелват.

Пресоват се с преса за картофи или се намачкват с вилица заедно с яйцата и добавената в киселото мляко сода за хляб.

Сиренето, кашкавалът и лукът се настъргват, копърът се нарязва на много ситно, добавят се подправки на вкус - сол, черен пипер, ронена чубрица и постепенно се добавя брашното. Разбърква се хубаво.

В отделни чиния се смесват брашното и галетата за овалване, в купа се разбиват белтъците с щипка сол.

Олиото се загрява в дълбок и широк тиган, пърженето трябва да става на маслена баня с минимум 1 пръст олио в тигана.

С мокри ръце се взема от сместа, овалва се добре в брашното и галетата; притискат се леко с ръце, придавайки им кръгла или елипсовидна форма, потапя се в разбитите със щипка сол белтъци и кюфтенцата се прехвърлят в тигана.

Пържат се до готовност и от двете страни, след което картофените кюфтета се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

По желание може да ги поднесете със заливка, приготвена от разбитите 1 ч.ч. кисело мляко, 4 с.л. майонеза, пресована скилидка чесън и сол на вкус. Поръсете всяка порция със ситно накъсан зелен копър, черен пипер и кимион на вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар