Реден тиквеник с канела и орехи

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
518
15
21
1
06/12/2018
"Време е за тиквеник, ароматен реден тиквеник с канела и орехи - да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 633
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквата и я разбъркваме хубаво с кафявата захар, като втриваме в стените на купата, да се разтрошат, ако има бучки от захарта.

Преброяваме корите и разделяме сместа на равен брой на техния.

Намазваме тавата с шарлан и постиляме първата кора. Намазваме няколко капки /символично/ шарлан с помощта на малка силиконова четка. Отгоре залепяме следващата. Върху нея разстиламе малка част от плънката. Поръсваме с канела и натрошени орехи.

Постиламе следващата кора, намазваме я с малко шарлан (малко но достатъчно, тъй като шарланът има силен вкус и не трябва да доминира) и отгоре полагаме още една. Разпределяме отредената смес от тиква и кафява захар, поръсваме с канела и орехи и така с останалите кори и плънка.

Завършваме с пласт от последните две кори и намазваме отгоре със шарлан. Печем около 30-40 минути на 250 градуса, като можем да го разрежем на 10-15 тата минута, за да сме сигурни, че тиквеникът ни ще се изпече равномерно и отвътре и отвън.

Вече готовия златист тиквеник покриваме с найлон и покривало, за да омекне.

Прекрасна закуска и почерпка за 8 порции!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар