Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вкусен тиквеник с орехи и канела

Вкусен тиквеник с орехи и канела

Вкусен тиквеник с орехи и канела
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Декември е месецът на вкусните тиквеници. Подгответе се с всички необходими продукти"

Необходими Продукти

  • тиква - 1.5 кг
  • кори за баница - 1 пакет
  • канела - 3 ч.л.
  • захар - 7 с.л
  • орехи - 200 г
  • олио - за намазване на корите и тавата
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете семките на тиквата, обелете и я настържете. Добавете към нея натрошените орехи, канелата и захарта. Разбъркайте добре.

Намазвайте с четка олио всяка кора и слагайте от плънката. Навийте и сложете в кръгла тавичка, намазана с олио. Така прецедирайте до свършване на продуктите.

Моята тавичка беше малка и пекох на два пъти, тоест две тави. Ако имате по-голяма тава, може да използвате нея.

Намажете отгоре корите с олио.

Печете тиквеника в загрята на 180 градуса фурна до златист загар. При сервиране поръсете с пудра захар.

Вкусният тиквеник с орехи и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: