Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник със стафиди и канела

Тиквеник със стафиди и канела

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Тиквеник със стафиди и канела
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Само при нас, думите Страшен тиквеник са комплимент, нали знаете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 18 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 180 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • тиква - 1 кг сурова (настъргана)
  • стафиди - няколко шепи
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 120 г
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 200 градуса. Плоска тава покрита с хартия за печене.

В купа се разбиват яйцата, прибавя се олиото, бакпулверът и брашното. Разбива се с телена бъркалка. Оставя се настрана.

Тиквата се настъргва на едро ренде, прибавя се захарта, смлените орехи, стафидите и канелата. Оставя се настрана.

Отваря се първата кора и с четка се намазва с плънката от яйцата, добре се разпределя из цялата кора. Поставя се отгоре втора кора, намазва се с плънката и се поставя трета кора и се посипва от тиквата, разпределя се из кората.

Навива се на руло, а след това се завива като охлюв и се прихвърля в тавата за печене. Така се процедира и с останалите кори. Подреждат се една до друга в тавата за печене.

Към 3 с.л. от яйчената смес се прибавят 4 с.л. от водата отделила се от тиквата и се намазват тиквениците.

Пече се на 200 градуса до зачервяване. Изваждат се от фурната, охлаждат се и се напудрят с пудра захар.

Източник: fedorcka.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: