Фалшив чийзкейк

DennyDenny
Новак
1
3
02/01/2019
"Не е незаконно да приготвиш фалшив чийзкейк, но е абсолютно неприлично да го изядеш целия съвсем сам"
Приготвяне20 мин.
Готвене16 мин.
Общо36 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За блата
  • солети - 600 г натрошени (5 ч.ч.)
  • масло - 8 с.л. (разтопени)
  • кафява захар - 75 г (1/3 ч.ч.)
  • За глазурата
  • царевично нишесте - 30 г (брашно) (1/4 ч.ч.)
  • захар - 300 г бяла ( 1 1/2 ч.ч.)
  • сол - 1/4 ч.л.
  • жълтъци - 4 бр.
  • прясно мляко - 720 мл (3 ч.ч.)
  • черен шоколад - 200 г (натрошен)
  • ванилов екстракт - 2 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете натрошените солети с разтопеното до течно състояние масло и кафявата захар. Разбъркайте добре. Преместете във форма за торти и притеснете леко с пръсти. Изпечете за 10 мин или до златисто във фурна на 180°C. Извадете и оставете да се охлажда на стайна температура.

В тиган смесете царевичното нишесте/брашно, бялата захар и солта и разбъркайте. Добавете жълтъците и млякото и затоплете на средна температура. Разбъркайте за около 6 мин или до получаване на пудингова консистенция.

Когато е готово, свалете от котлона и добавете натрошеният шоколад, ваниловият екстракт, маслото и лимоновия сок. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Изсипете глазурата върху вече добре охладеният блат и загладете със сладкарска шпатула. Оставете да се стегне в хладилника за най-малко 4 часа.

По желание, когато е добре стегнал десертът, може да го украсите с бита сметана и да го поръсите с натрошени солети, а след това просто му се насладете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар