Чийзкейк с кестени

Чийзкейк с кестени
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Една по-различна идея за сладкиш - домашен чийзкейк с кестени"

Необходими Продукти

  • кестени - 400 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л. мусковадо
  • яйца - 2 бр.
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • захар - 1/2 ч.л. с аромат на ром
  • бакпулвер - 1 щипка
  • бисквити - 1 пакет пълнозърнести със семена
  • масло - 50 г меко
  • канела - 1 щипка
  • крокан - 2 с.л. за поръсване
  • олио - за намазване
  • топинг карамел - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме кестените. Пробиваме всеки с остър нож и ги подреждаме на един ред в тава. Печем кестените на 200 градуса 15 минути, като на десетата минута ги разбъркваме.

Оставяме изпечените кестени да изстинат и ги обелваме. Смиламе ги в блендер на фино брашно.

Разбиваме яйцата с кафявата захар за 2-3 минути. Добавяме маскарпонето, мусковадото, бакпулвера, сметаната, захарта с аромат на ром и брашното от кестени. Разбъркваме много хубаво.

Сипваме бисквитите в блендера, добавяме маслото и канелата и смиламе до пълното натрошаване на бисквитите.

Намазваме форма за печене с олио. Изсипваме вътре смлените бисквити и с лъжица притискаме и оформяме основата. Отгоре изсипваме сместа с кестените.

Отгоре поръсваме равномерно крокана. По-голямата част от него може да потъне в сместа, но пък придава много интересен вкус.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем чийзкейка за 30 минути.

Оставяме нашия чийзкейк с кестени да се стегне за една нощ.

Сервираме го полят с топинг карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: