Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме кестените. Пробиваме всеки с остър нож и ги подреждаме на един ред в тава. Печем кестените на 200 градуса 15 минути, като на десетата минута ги разбъркваме.
Оставяме изпечените кестени да изстинат и ги обелваме. Смиламе ги в блендер на фино брашно.
Разбиваме яйцата с кафявата захар за 2-3 минути. Добавяме маскарпонето, мусковадото, бакпулвера, сметаната, захарта с аромат на ром и брашното от кестени. Разбъркваме много хубаво.
Сипваме бисквитите в блендера, добавяме маслото и канелата и смиламе до пълното натрошаване на бисквитите.
Намазваме форма за печене с олио. Изсипваме вътре смлените бисквити и с лъжица притискаме и оформяме основата. Отгоре изсипваме сместа с кестените.
Отгоре поръсваме равномерно крокана. По-голямата част от него може да потъне в сместа, но пък придава много интересен вкус.
Загряваме фурната на 180 градуса и печем чийзкейка за 30 минути.
Оставяме нашия чийзкейк с кестени да се стегне за една нощ.
Сервираме го полят с топинг карамел.