Бързо мариновани свински пържоли на скара

06/12/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф82122724703
"Когато скарата е гореща, а гостите гладни - време е за бързо мариновани свински пържоли на скара "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо956
  • Преглеждания за месеца955
  • Преглеждания за седмицата128
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр.
  • бира - 350 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки или 1/2 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете черния пипер, кимиона, малко сол, зехтина, пресования чесън и със сместа намажете обилно пържолите.

Залейте ги с бирата и ги покрийте с фолио или капак. Оставете в хладилник поне 30 минути преди печене. За най-добър резултат оставете да се мариноват за повече време - от 2 до 12 часа.

Изпечете ги до апетитен златисто-кафяв цвят на добре намаслена скара и от двете страни. Оставете ги за 10 минути в съд с капак за още по-добър вкус.

Поднесете със свежа салата по избор и задължително с обилно количество бира.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар