Начин на приготвяне
В тенджера с дебело дъно налейте студената вода и добавете предварително измития ориз и щипка сол. Поставете на умерен огън да заври, варите, докато оризът абсорбира водата.
Налейте млякото и оставете да заври отново при непрекъснато бъркане на бавен огън. След като започне да се сгъстява, добавете захарта, разбъркайте.
Отделно разбийте жълтъците, добавете ванилиите и нишестето, разтворете ги с малко студено прясно мляко.
Прибавете сместа на тънка струя при непрекъснато бъркане, варите до кремообразна консистенция.
Свалете тенджерата от огъня и разпределете млякото с ориз в чаши, оставете да се охлади за около 30 минути и щедро поръсете с канела.
Оставете да се охлади напълно в хладилник.
Коментари