Тази рецепта коментираха

Анонимен
Баш Майстора
Баш Майстора
Много добра рецепта по-скоро е сходна до турския сутляш само че в гръцкия вариант няма печене на водна баня до получаване на кафява коричка общо взето балканската кухня е много сходна
15.01.2023 16:59
4
1
Ilka Dimitrova
Ilka Dimitrova
Това ризогало а не ТОЗИ РИЗОГАЛО. Това си е мляко с ориз и гърците го приготвят по същия начин като нас. Няма нужда от яйца и нишестетаа ориза си отделя достатъчно нишесте . Българи сме не заменяйте българския с чуждици ...дори не можете да ги формулирате правилно.Може да се добави лимонена или портокалова кора ако не ви харесват ванилията и канелата
13.01.2019 13:33
27
4
1
Баш Майстора
Баш Майстора
Тази рецепта за мляко с ориз се различава от българската рецепта и е по-спорна до турския сутляш само че при турския десерт се пече във фурна на водна баня
15.01.2023 16:58
жана стоицова
жана стоицова
ЗДРАВЕЙТЕ,ТЪЙ КАТО ЖИВЕЯ В ГЪРЦИЯ И ГО ПРАВЯ МНОГО ЧЕСТО,МОГА ДА ВИ ПОСЪВЕТВАМ ВЪВ ВОДАТА СЕ КЪДЕТО ВРИ ОРИЗА ДА СЛОЖИТЕ ПОРТОКАЛОВИ КОРИ,И ЗА СГЪСТЯВАНЕ РАЗМИВАТЕ КОРН ФЛАУР/НИШЕСТЕ -ЧИСТО/И ДОКАТО ВРИ МАЛКО НАСТЪРГАН НА СИТНО ПОРТОКАЛ,ТОВА Е ЧИСТО РИЗОГАЛО,БЛАГОДАРЯ
30.12.2018 20:36
18
5
1
Ilka Dimitrova
Ilka Dimitrova
Мляко с ориз ....ризогало казваме на гръцки когато говорим с гърците .Щом слагаш КОРН ФЛАУР не можеш да го наречеш Чисто мляко с ориз .Баба ми нямаше Корн ФЛАУР .и го правеше много вкусно ОРИЗ СЪС МЛЯКО - РИЗИ МЕ ГАЛА
13.01.2019 13:42
8
5

Последно Коментирани

Мляко с ориз по турскиСутляшМляко с ориз по турски67
Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова3822k3k
Печена белена тикваПечена тикваПечена белена тиква32
Марияна Петрова ИвановаМарияна Петрова Иванова2k13k14k
Грис халваХалваГрис халва9
Rosi StoyanovaRosi Stoyanova1k4k13k
Кускус с прясно млякоКускусКускус с прясно мляко21
Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева7483k6k
Пещерски татлииДруги десертиПещерски татлии1517
Фати КамбероваФати Камберова1078531k
Еклери с маслен кремЕклериЕклери с маслен крем11
Мария ГулековаМария Гулекова4121k2k