Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешко с грах и зелен фасул

Пилешко с грах и зелен фасул

Пилешко с грах и зелен фасул
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Любимите гозби на бабите ни оживяват и в нашата кухня - възползвайте се от рецептата ни за пилешко с грах и зелен фасул"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. долни
  • грах - 200 г замразен
  • зелен фасул - 200 г замразен нарязан
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • джоджен - сушен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилешките бутчета. Подсушаваме и слагаме да се запържат в олио. Запържените бутчета изваждаме от олиото и в него слагаме да се задушават зелен фасул (200 г), грах (200 г) и нарязан ситно или настърган лук (1 бр.).

Наливаме и малко топла вода (1 к.ч.), за да омекнат по-хубаво зеленчуците. Като останат на мазнина, прибавяме черен пипер на вкус, червен пипер и джоджен сушен и стрит на ситно, също количество по вкус.

Ръсваме и брашно и наливаме топла вода (4-5 ч.ч.). Като заври, прибавяме пилешките бутчета и варим ястието без капак до готовност. Няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме доматено пюре.

При необходимост доливаме още вода или може да сгъстим, като направим кашичка от малко брашно и вода и да я налеем внимателно в ястието.

Пилето с грах се готви още една-две минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: