Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Бъркана питка с царевично брашно

Бъркана питка с царевично брашно

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бъркана питка с царевично брашно
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Когато не сте в настроение за месене - пригответе бъркана питка с царевично брашно"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • олио - 100 мл
  • сол - 0.5 ч.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • сирене - 150 г натрошено
  • брашно - 200 г бяло пшенично
  • царевично брашно - 200 г царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида пресети брашна. Поставете половината от него в купа, смесено с бакпулвера, и прибавете яйцето, олиото, солта, сиренето и киселото мляко.

Започнете да бъркате с шпатула сместа и постепенно добавяйте останалото брашно.

В тава с диаметър 26 см постелете хартия за печене и сипете тестото, загладете с шпатулата.

Включете фурната за загрява на 180 градуса, след като нагрее, поставете тавата в нея и печете царевичната питка за 35 минути до златисто кафяв загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: