Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Празнична Новогодишна Торта

Празнична Новогодишна Торта

Празнична Новогодишна Торта
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
175 мин.
Порции
10
"И точно в 00 часа наливате шампанско в чашите и режете от тази страхотна Празнична новогодишна торта"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 9 бр.
  • кисело - 3 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 3 ампули есенция
  • бакпулвер - 3 бр.
  • захар - 3 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • какао - 1 с.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 750 г
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • крема сирене - 300 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • За между блатовете
  • банани - 3 бр.
  • мандарини - 3 бр.
  • бадеми - 70 г
  • орехи - 200 г
  • шоколад - 100 г
  • шоколадови пурички - 3 бр.
  • За сиропиране
  • кафе - 1 ч.ч.
  • За украса
  • шоколад - 150 г
  • шоколадови пурички - 10 бр.
  • бадеми - 50 г
  • мандарини - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете три от яйцата и разбийте с едната чаша захар до пухкав крем. След това пресейте 1 чаша брашно с 1 бакпулвер. Добавете към яйцата и захарта едната супена лъжица кисело мляко и 20 мл олио. След което добавете постепенно брашното с бакпулвера и бъркайте, докато се смеси добре. Накрая добавете и едната ампула ванилия.

Разбъркайте сместа и я изсипете в предварително застлана с хартия за печене форма за торта с диаметър 26 см. Печете блата в загрята на 180 градуса фурна за около 35 мин.

През това време направете и втория блат по същия начин, само че в него сложете какаото.

Когато първият е изпечен, минете по ръбовете с нож и внимателно откопчайте ринга. Преместете блата в поднос, сложете нова хартия или ползвайте старата и изсипете какаовия блат. Така процедирайте и с третия блат.

Когато и трите са готови, ги сиропирайте и оставете да изстиват. В купа изсипете маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и пудрата захар и разбийте до пухкав крем. След това добавете меда и разбъркайте.

Оставете крема да стегне в хладилник. През това време смелете бадемите и орехите в блендер, обелете бананите и мандарините, като на мандарините махнете семките. Шоколада настържете на ренде.

Когато блатовете са изстинали и кремът е стегнал, е време за сглобяване.

В поднос сложете единия блат, намажете с крем, поръсете с ядки, сложете плодове, сложете шоколад и поставете втория. Намажете с крем и натрошете шоколадови пурички, плодове, шоколад. Следва третия блат. Измажете него и цялата торта с крем.

Разстопете шоколада на водна баня. По борда на тортата поръсете с бадеми, а отстрани подредете пуричките, разделени на две. С помощта на вилица направете шарки с шоколада върху тортата.

Обелете мандарините, потопете до половината в шоколад и подредете върху тортата.

Оставете Новогодишната торта да се охлади в хладилник за една нощ, преди да консумирате.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
В продуктите пише кисело, а съм имала предвид мляко. Моля, аки може да се оправи
07.01.2019 12:15
София В.
София В.
Стана много хубава! Обаче блатовете са прекалено големи.
30.12.2018 10:15
1
Покажи всички подкоментари