Начин на приготвяне
Поставете захарта във водата и сложете на котлона да заври. Разбийте маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и половината пудра захар на пухкав крем.
Разтопете маслото, начупете шоколада, изсипете половината сладкарска сметана и бъркайте, докато се разтопи всичко. Разбийте останалата сладкарска сметана и другата част пуда захар на крем.
Обелете ябълките и ги нарежете на полумесеци. Мандарините обелете и почистете от семките. Натрошете половината пурички в купичка. Щом всички продукти са готови е време за сглобяване.
В поднос сложете първия блат, сиропирайте, поставете от крема с маскарпоне, след което подредете ябълки, сложете от пуричките, сушените кайсии подредете цели.
Следва втория блат, като редуването на продукти е по ваш избор- аз намазах втория блат с разтопения шоколад и сложих вместо кайсии, смокини, които са пак цели, както и от останалите продукти.
На последния блат сложете от сладкарската сметана, измажете и отстрани и полейте тортата обилно с разтопения шоколад. Начупете останалите пурички на две и ги подредете върху тортата, като помежду им слагате шоколадови топчета.
Отстрани на новогодишната торта боднете по един бадем. Оставете тортата да престои колкото се може по-дълго, за да може да омекне и да поеме от ароматите на продуктите.