Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Разкошна Новогодишна торта

Разкошна Новогодишна торта

Разкошна Новогодишна торта
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Всяка хапка от тази Новогодишна торта е като малко парченце от Рая"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 7 готови
  • маскарпоне - 250 г
  • шоколад - 2 бр. млечен
  • цедено киссело мляко - 150 г
  • пудра захар - 250 г
  • крема сирене - 150 г
  • масло - 125 г
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • бадеми - 200 г
  • шоколадови пурички - 300 г
  • ябълки - 2 бр.
  • сушени кайсии - 100 г
  • сушени смокини - 100 г
  • шоколадови топчета - 100 г
  • мандарини - 3 бр.
  • стафиди - 100 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете захарта във водата и сложете на котлона да заври. Разбийте маскарпонето, цеденото мляко, крема сиренето и половината пудра захар на пухкав крем.

Разтопете маслото, начупете шоколада, изсипете половината сладкарска сметана и бъркайте, докато се разтопи всичко. Разбийте останалата сладкарска сметана и другата част пуда захар на крем.

Обелете ябълките и ги нарежете на полумесеци. Мандарините обелете и почистете от семките. Натрошете половината пурички в купичка. Щом всички продукти са готови е време за сглобяване.

В поднос сложете първия блат, сиропирайте, поставете от крема с маскарпоне, след което подредете ябълки, сложете от пуричките, сушените кайсии подредете цели.

Следва втория блат, като редуването на продукти е по ваш избор- аз намазах втория блат с разтопения шоколад и сложих вместо кайсии, смокини, които са пак цели, както и от останалите продукти.

На последния блат сложете от сладкарската сметана, измажете и отстрани и полейте тортата обилно с разтопения шоколад. Начупете останалите пурички на две и ги подредете върху тортата, като помежду им слагате шоколадови топчета.

Отстрани на новогодишната торта боднете по един бадем. Оставете тортата да престои колкото се може по-дълго, за да може да омекне и да поеме от ароматите на продуктите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: