Начин на приготвяне
В купа се сипва сухата мая. Водата се затопля леко и се изсипва при маята. Добавя се и захарта. Разбърква се хубаво, за да се разтвори маята.
След това се прибавят и останалите продукти - сол, зехтин, риган, босилек и сминдух. Разбърква се хубаво.
Сиренето също се прибавя към останалите продукти. Брашното се пресява и започва постепенно да се прибавя към сместа. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се оставя на топло за около двадесетина минути. След това тестото се разточва и се оформя на елха.
От двете страни на елхата се реже на еднакво разстояние, като по средата се оставя, без да се реже. След това се усукват. Оставя се да втаса за около 15-20 минути.
Жълтъкът се разбива с малко олио. С него се намазва готовата елха. По средата се поръсва с микс от семена. Питата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.