Начин на приготвяне
Брашното пресяваме и си омесваме меко тесто от изброените продукти, като ги смесваме. Покриваме тестото с кърпа и оставяме да почине.
През това време си подготвяме плънката за мантъ.
В купа си смесваме нарязания на ситно лук, добавяме каймата и сухите подправки.
Омесваме добре. Разточваме тестото изрязваме си еднакви квадрати, в средата на всеки слагаме част от плънката. Ако искате да са по-дребнички, направете квадратите малки. В случая станаха малко като пелмени.
Свиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара.
Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки. При сервирането на мантъ на пара, слагаме по малко отгоре.