Начин на приготвяне
Налълцайте лука и чушките и ги запържете в сгорещената мазнина до омекване и много лек загар. Добавете фино настърганите моркови.
Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени, както ви харесва. Прибавете към зеленчуците и пържете 2-3 минути, разбърквайки до побеляване на месото.
Налейте 1/2 чаша вода, сипете джинджифила, черния и кайенския пипер, чесъна, сол на вкус и целината. Гответе 5 минути при периодично разбъркване. Това време е достатъчно, за да се сготви месото и остане крехко. Ако сте го нарязали на по-едро, може да има нужда от малко повече време, но внимавайте да не го пресушите.
Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.
Добър апетит!
Коментари