Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Пиле по мексикански Оригинал

Пиле по мексикански Оригинал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пиле по мексикански Оригинал5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Гарантираме, че същото на вкус пиле ще намерите и в Мексико - изпитана рецепта за пиле по мексикански Оригинал"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 1 глава, средна
  • чушки - 3 бр. зелена, жълта и червена
  • царевица - 4 с.л. сладка, от консерва
  • моркови - 2 с.л. фино настърган
  • целина - 1 с.л. равна, на прах
  • чесън - 2 - 3 щипки, на прах
  • джинджифил - 2 щипки
  • кайенски пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кашкавал - за поръсване
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налълцайте лука и чушките и ги запържете в сгорещената мазнина до омекване и много лек загар. Добавете фино настърганите моркови.

Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени, както ви харесва. Прибавете към зеленчуците и пържете 2-3 минути, разбърквайки до побеляване на месото.

Налейте 1/2 чаша вода, сипете джинджифила, черния и кайенския пипер, чесъна, сол на вкус и целината. Гответе 5 минути при периодично разбъркване. Това време е достатъчно, за да се сготви месото и остане крехко. Ако сте го нарязали на по-едро, може да има нужда от малко повече време, но внимавайте да не го пресушите.

Добавете царевицата, разбъркайте и поднесете пилето по мексикански с настърган кашкавал.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусно и оригинало ястие!
09.12.2018 11:38
2
1
Покажи всички подкоментари