Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювечета»Телешко с праз и яйца в гювечета

Телешко с праз и яйца в гювечета

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Телешко с праз и яйца в гювечета5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3
"Телешко с праз - неочаквано вкусна комбинация, подходяща за всяко време и повод"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 - 400 г
  • праз - 1 1/2 стрък
  • моркови - 1 голям или 2 по - малки
  • доматен сок - 100 г
  • червено вино - 100 г
  • дафинов лист - 2 листа
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 2 зърна
  • мащерка - 1 - 2 стръка
  • яйца - 2 бр
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на кубчета. Поставете в тенджера под налягане и добаве подправките /сол, черен пипер на зърна, бахар, мащерка, дафинов лист/ и скилидките чесън. Залейте с вода и оставете да ври на слаб огън 1 час и 30 мин.

През това време подгответе останалите продукти. Праза и моркова нарежете на ситно и разпределете в две гювечета с малко зехтин. След като месото е готово, прибавете го към праза и морковите заедно с доматения сок, червеното вино и долейте с бульона и подправките в него /в който е вряло месото/ до покриване на продуктите.

Поставете гювечетата с телешко в предварително загрята фурна на 200 градуса и гответе още 1 час и 30 минути. След това счукайте по 1 яйце и оставете във фурна, докато яйцето се запече около 10-15 минути в зависимост от това как обичате яйцата /рохки или по-твърди/.

Поднесете с хубаво червено вино!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: