Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на кубчета. Поставете в тенджера под налягане и добаве подправките /сол, черен пипер на зърна, бахар, мащерка, дафинов лист/ и скилидките чесън. Залейте с вода и оставете да ври на слаб огън 1 час и 30 мин.
През това време подгответе останалите продукти. Праза и моркова нарежете на ситно и разпределете в две гювечета с малко зехтин. След като месото е готово, прибавете го към праза и морковите заедно с доматения сок, червеното вино и долейте с бульона и подправките в него /в който е вряло месото/ до покриване на продуктите.
Поставете гювечетата с телешко в предварително загрята фурна на 200 градуса и гответе още 1 час и 30 минути. След това счукайте по 1 яйце и оставете във фурна, докато яйцето се запече около 10-15 минути в зависимост от това как обичате яйцата /рохки или по-твърди/.
Поднесете с хубаво червено вино!
Да ви е сладко!