Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Гювечета»Гювечета с праз и риба

Гювечета с праз и риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Гювечета с праз и риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • риба - 500 г пушена
  • праз - 4 стръка
  • сметана - 120 г
  • масло - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на едро и се бланшира в гореща вода със сол. Отцежда се и половината се слага в гювечета, в които е разпределено маслото.

Рибата се почиства от костите и се разпределя в гювечетата. Залива се със сметаната и се покрива с останалият праз.

Гювечетата се покриват с капачета или с алуминиево фолио и се нареждат в тавичка с вода.

Пекат се на 200 градуса 25 минути. При сервиране гювечетата се обръщат в плоски чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: