Костур с чушки

13/12/2018
Диана Андрова
отДиана АндроваГотвач15410231
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като наловя няколко парчета ивичест (или обикновен костур) в магазина или имам успешен улов, им махам кожата, подправям със сол, пипер и зехтин и ги запичам на грил (на открито, защото вдига дим), започвайки откъм мазната страна.

Това е тъмната страна на парчето риба, която е била точно под кожата и има подкожна мазнина. Когато опека и от двете страни, рибата е готова да заплува в соса.

Сос от чушки: Докато рибата се пече, правя гарнитурата от чушки. Първо почиствам семките и нарязвам чушките на малки кубчета. Към тях добавям нарязаните маслини и лук, щипка сол, малко кора от лимон (сока изстисквам вътре), зехтин и разбърквам.

Нищо не отива повече на това ястие от чаша сухо бяло вино с плодов аромат.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар