Говеждо варено

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Говеждо варено
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Чудно телешко варено се получи, определено надмина очакванията ни"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг с кокал
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - - 2 големи
  • лук - 2 глави кромид
  • червени чушки - 2 бр.
  • целина - 1 глава около 250 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 2 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете говеждото от костите и го нарежете на едри хапки.

Нарежете морковите и чушките на едро, главите лук на четири, целината на кубчета, картофите, ако са едри - на две.

Поставете всичко заедно с костите, зехтина, оцета, подправките и сол в тенджера под налягане и залейте с вода да покрие.

Оставете да фъска 90 мин.

Говеждото варено или телешко варено много добре си партнира с лъжица сметана и прясно изпечена багета или фокача.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: