Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Тиган»Ориз със свински късчета и чушки

Ориз със свински късчета и чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Ориз със свински късчета и чушки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Безспорно оризът е най-вкусен в комбинация от свински късчета и пиперки - за разкош"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 4 - 5 изпечени и обелени
  • свинско месо - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 200 г
  • бульон - 650 мл пилешки
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на малки парченца с еднаква големина. Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци, а изпечените и обелени чушки на тънки лентички.

Загрейте олиото на умерена температура на котлона и запържете месото за около 7 мин, като разбърквате периодично.

Добавете лука, разбъркайте и гответе още около 5 мин.

Добавете ориза и кимиона. Пържете около 3 мин и сипете бульона и чушките.

Намалете огъня и гответе около 30 мин или докато оризът поеме цялата течност.

Овкусете свинското с ориз със сол при необходимост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: