Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински късчета с червен ориз и зеленчуци

Свински късчета с червен ориз и зеленчуци

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Свински късчета с червен ориз и зеленчуци
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Свински късчета с червен ориз и зеленчуци - апетитна алтернатива на традиционното свинско с ориз."

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • замразен грах - 1 ч.ч.
  • варена царевица - 4 с.л.
  • костен бульон - 1 ч.ч.
  • червен ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на кубчета, подправя се със сол, червен пипер и къри и се задушава в олиото.

Добавят се лукът, морковите и целината, нарязани на дребно.

След като омекнат, се налива бульонът, слагат се и грахът и царевицата и готвенето продължава около 45 минути.

Оризът се вари в подсолена вода за 35 минути.

Поднася се канапе ориз със свински късчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: