Пане Матоне

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575503335241
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • масло - 4 с.л. меко
  • маслини - 2 с.л. почистени и нарязани
  • риган - 2 ч.л. сушен
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • багета - 1 бр. с мека коричка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сива сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам грила или скарата. Смесвам маслото, маслините, ригана и лимоновата кора. Разполовявам багетата по дължина.

Намазвам равномерно двете половини с маслото и отново ги събирам в едно. Намазвам хляба с мазнина отвън и го поръсвам със сол и пипер.

Слагам Пане Матоне на скарата или в тиган. Натискам го леко докато се пече. Пека го 4 минути и го обръщам за още 4.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: